Porodice u povoju

Zasnivanje porodice nije nimalo jednostavno, bez obzira na to kada se odlučite na taj korak. Pri tom, često ćete biti izloženi višestrukim zahtevima, od kojih će najvažniji biti da obezbedite finansijsku sigurnost svom partneru i deci čak i kada niste fizički prisutni.

Mnogi parovi ne pomišljaju na najgori mogući scenario kada grade porodicu. Međutim, život uvek ima druge planove, čak iako se čini da je sve idealno. Nikada ne možete znati koliko dugo ćete moći da se oslanjate samo na tekuća primanja, jer u svakom trenutku možete ili ostati bez posla ili ostati bez zdravlja.

Da li imate dovoljno novca da živite solidno veći deo života?
Da li će vas dolazak dece i obaveze oko njihovog školovanja izbaciti iz koloseka?
Da li ćete moći da se izborite sa ratama kredita i troškovima života i kada se vi ili partner razbolite ili umrete?

Ne krivite život – upoznajte sve opcije i pre nego što se dogode

Veoma je važno da od samog početka postavite zdrave temelje za razvoj svoje porodice. Možda nećete moći brzo da dođete do cilja koji ste postavili, ali je važno da napravite dobru strategiju koja će štititi vašu porodicu u svakom trenutku. Kada vaša porodica počne da raste, veoma je važno da imate oslonac u vidu ušteđevine, “crnog” fonda ili polise osiguranja – jer nikada ne znate kada možete doći u situaciju da padnete.

Polisa životnog osiguranja često nije među prioritetima kada planiramo porodicu, ali se vrlo brzo ispostavi da je potrebna. Počnite da gradite sigurnost svoje porodice na vreme.

Ključ dobre porodične strategije jeste da razumete da ste tek na početku jednog dugoročnog procesa. Otpočeli ste maratonsku trku – da biste je uspešno priveli kraju, morate biti spremni na mnoge izazove koji će se javljati na tom putu. Maraton se ne privodi kraju zahvaljujući brzini, već upravo pametno osmišljenoj strategiji koja će vam dati dovoljno sigurnosti i fleksibilnosti da se izborite sa svim izazovima koje na tom putu zateknete.

Planiranje porodične sigurnosti počinje mnogo pre same porodice. Sigurno ste vi i vaš partner ili partnerka razgovarali o ključnim pitanjima koja se mahom tiču finansija. Da li ćete moći da izdržavate dete od jedne plate? Kada ćete moći da priuštite i drugo dete? Da li je pametno da živite kao podstanari ili ćete kupiti svoj stan? Šta ako živite od jednog prihoda, a taj koji ga donosi se iznenada razboli ili bude sprečen da nastavi da privređuje?

Čak i kada je sve idealno, uvek postoji mogućnost da krene naopako

Možda ste sada u poziciji kada je sve konačno došlo na svoje mesto: dobili ste prvi stabilan prihod i dugoročno zaposlenje, niste zaduženi, uspevate da preživite mesec sa jednom platom. Ali, to ne umanjuje činjenicu da ste izloženi riziku od nezgoda ili zdravstvenih problema koji mogu voditi ka privremenim ili trajnim posledicama. Da li želite da vašoj porodici umanjite šanse da raste i da se razvija još na početku?

Odabir polise životnog osiguranja može otvoriti mnogobrojne mogućnosti za vašu porodicu. Osim toga što ćete dobiti osnovno pokriće u slučaju nepredviđenih životnih okolnosti kao što su bolest ili trajna sprečenost za rad, možete očekivati i povraćaj novca ukoliko ne iskoristite polisu. Zašto ne biste bili i zaštićeni i nagrađeni?

Kliknite za ponudu
close slider

Besplatne ponude. Bez dodatnih troškova. Bez obaveze da kupite osiguranje. Popunite upit i za vas ćemo pronaći najpovoljniju opciju.


muškiženski