Zrele porodice

Sada ste u godinama kada nemate male brige na pameti. Deca su na pragu zrelosti i treba im pomoći dok još možete. Međutim, sve je manje vremena da se brzo oporavite od životnih udaraca – čak i najmanji može biti fatalan.

Najveći izazov sa kojim se roditelji odrasle dece suočavaju jeste priprema za budućnost. Iako ste u ovim godinama u poziciji da imate solidna primanja, u većini slučajeva ste rastrzani između želja i mogućnosti. Želite da vaša deca imaju najbolje mogućnosti za nastavak školovanja, ali istovremeno morate da razmišljate i o svojoj budućnosti. Ne biste želeli da dođete u situaciju da svojoj deci “padnete na grbaču” i zato morate da ulažete dodatan trud da biste imali i za njih i za sebe.

Ko će deci omogućiti školovanje ukoliko se vama nešto dogodi?
Da li će vaša porodica preživeti tešku bolest ili smrtni slučaj?
Šta će biti sa vašim dugovanjima i obavezama u slučaju da vi posustanete?

Da li je veći rizik da ostanete tu gde jeste ili da napravite taj dodatni korak?

U ovim godinama ste konačno “na sigurnom” – imate određenu poziciju u firmi, plata je solidna, život teče mirno. Posvećeni ste svojoj deci i njihovoj budućnosti, te mnogo novca ulažete u njihove školarine i potrepštine. Međutim, da li vaš kućni budžet pretrpeo da, odjednom i bez najave, ostanete bez plate? Ili možda čak i dve – ukoliko i vaš partner ili partnerka ostane bez primanja.

Niko ne planira gubitke, ali se oni po pravilu događaju, bili vi spremni na to ili ne. Nažalost, neki mogu biti pogubni ukoliko nemate na šta da se oslonite.

Roditelji u zrelim porodicama nalaze se na, možda, najvećem životnom raskršću. Nije u pitanju samo njihova briga oko dece, već i razmišljanje o sopstvenoj budućnosti. Da li će vaša današnja odluka uskratiti vašoj deci priliku da imaju budućnost kakvu žele? Da li možete da zamislite vašu porodicu kako grca u dugovima zbog vaše iznenadne bolesti ili smrti?

Još uvek nije kasno da zaštitite ono što volite

Vaša uloga kao roditelja i zaštitnika porodice ne prestaje ni kada deca “stanu na svoje noge”. Međutim, mnogi roditelji često zaboravljaju na sebe u tim situacijama i svu svoju pažnju poklanjaju budućnosti svoje dece. Pri tom, zaboravljaju da će, jednog dana, doći u situaciju kada neće imati ko da brine o njima. Ukoliko niste na vreme obezbedili dodatan izvor prihoda ili osiguranu sumu novca na koje ćete moći da računate kada budete otišli u penziju, naći ćete se u nepovoljnoj situaciji.

Ulaganje u budućnost počinje od trenutka kada odlučite da je izgradite. Niko vam ne može tačno reći koliko će vas prepreka na tom putu sačekati i koliko ćete izazova morati da pregrmite, ali jedno je sigurno – bez adekvatne zaštite bićete prepušteni na milost i nemilost okolnostima. To znači da će vam se sve događati na bazi verovatnoće: kao u pokeru, u jednom trenutku ćete imati najjaču ruku, a već u sledećem ćete biti tropa. Šta će onda biti sa planovima koje ste imali za svoju decu i partnera ili partnerku?

Ne prepuštajte život slučaju, jer će vam se tako i vratiti. Nije kasno da potražite sigurnost u polisi životnog osiguranja.

Kliknite za ponudu
close slider

Besplatne ponude. Bez dodatnih troškova. Bez obaveze da kupite osiguranje. Popunite upit i za vas ćemo pronaći najpovoljniju opciju.


muškiženski