Starija populacija

Sada kada su deca krenula svojim putem, vaš život će za nijansu biti lakši i mirniji. Barem se tako čini sa ove distance. Međutim, problem nastaje onog trenutka kada odete u penziju – iako nemate više obavezu da izdržavate decu, često nećete biti u mogućnosti da izdržavate ni sebe. Vaš životni standard će drastično opasti, što često vodi ka tome da pomoć morate da potražite upravo od svojih najbližih.

Šta ako nema ko da vam pomogne, a vi više niste u mogućnosti da brinete o sebi?
Da li zaista želite da vaša deca i unuci podnose teret finansijske obaveze prema vama?
Da li se osećate bespomoćno jer ne možete kao pre da pomognete svom bolesnom detetu?

Da li ste baš ovakvu starost imali na umu kada ste planirali porodicu

U mladosti često nismo svesni težine svojih odluka. Ne možemo sa sigurnošću da znamo kakve posledice će nam doneti naši postupci ili izbegavanje postupaka. Pri tom, životne okolnosti na koje teško možemo da utičemo su brojne: počev od visine mesečnih primanja, kretanja u karijeri, pa sve do zdravlja. Mnogo je toga što nam promiče, a ne možemo definitivno predvideti budućnost koja nas čeka.

Planiranje porodice i postavljanje životnih ciljeva od velike je važnosti za kreiranje budućnosti kakvu želite. Ipak, uvek postoji verovatnoća da ćete u nekom trenutku biti u poziciji da zavisite od tuđe brige. Još izvesnije je da nećete moći da budete potpuno samostalni, jer ćete i dalje pomagati deci da stanu na noge. U takvim situacijama može da vam pomogne samo stabilan i siguran finansijski ulog koji ste na vreme odvajali.

Zašto dozvoliti da vas sačeka budućnost kakvu ne želite?

Ni sada nije kasno da potražite polisu životnog osiguranja koja će vam, bar na kratko, pomoći da ostanete na nogama.

Osećate se kao da su vam sve lađe potonule? Ne brinite – rešenje postoji

Polisa osiguranja u kasnijoj životnoj dobi ne može da vam donese sve mogućnosti koje su rezervisane za mlađe osiguranike, ali vam može pružiti barem osnovnu zaštitu kada je reč o finansijskoj stabilnosti. Makar i mala finansijka pomoć će vam značiti u trenucima kada nemate ni na koga drugog da se oslonite. Znate i sami da, kada budete otišli u penziju, teško da ćete imati vremena i mogućnosti da popunjavate rupe u budžetu.

Možda ugovaranje polise životnog osiguranja može zvučati kontraintuitivno, naročito u ovim godinama. Ipak, kada malo bolje razmislite, deluje logično. Pod uslovom da nemate više od 55 godina, moguće je pronaći polisu koja će vam omogućiti osnovno pokriće. Jer, godine ne možete da zaustavite, a odluke iz mladosti ne možete da poništite. Zašto biste ostatak života proveli na ivici neizvesnosti i u večitoj borbi između vaših želja i mogućnosti?

Sigurno niste ni pomišljali da ćete baš ovako dočekati tu poslednju etapu vašeg životnog puta. Ne očajavajte – ukoliko ste barem u jednom trenutku odvajali novac po strani i uspeli da sakupite neku ušteđevinu, investirajte u polisu životnog osiguranja. Nećete imati sve beneficije, dobićete manju premiju ukoliko nadživite polisu, ali ćete moći da računate na to da vas, i pod tim uslovima, neko štiti.

Kliknite za ponudu
close slider

Besplatne ponude. Bez dodatnih troškova. Bez obaveze da kupite osiguranje. Popunite upit i za vas ćemo pronaći najpovoljniju opciju.


muškiženski